Palacinky s tofu tvarohom z banánového mlieka
Autor receptu: jenni
S tofu tvarohom ste sa ako vegáni už určite stretli. Za mňa nič moc. Osobne nemám
veľmi rada biele tofu, aj keď je niečím ochutené (za to však milujem údené tofu :D) ..
Ochutiť ho však sladučkým banánovým mliekom, to je už iná záležitosť. A dať ho do
palaciniek je tiež vyšší level. To už tú mdlú chuť necítiť a je to super! Pochutnajú si
určite aj tí čo jedia bez laktózy :))
www.dontbefakebakesomecake.sk
10 kusov porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Na palacinky si spravíme hladké cesto. Zmiešame múku, mlieko, štipku soli, cukor a kukuričný škrob. Palacinky opekáme na rozpálenej panvici, na troške oleja. Palacinky robte tenučké, na rozpálený olej nalejte cesto. Keď sa vám trochu prepečie palacinku otočte na druhú strane a opekajte do zlatista.
- Na tofu tvaroh si dáme nakrájané tofu do mixéra, pridáme štipku soli, sladidlo. Sladidlo môžete aj vynechať banánové mlieko je dosť sladké, ale pripravujte podľa vašej chuti. Pridajte mlieko a premixujte do hladka. Na záver pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a premiešajte.
A takto nejako by tofu tvaroh mal vyzerať, krásne krémový, hladký a sladučký.
- Na koniec si pripravíme ešte čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustite kokosový olej s čokoládou na varenie.
Palacinky potrite tofu tvarohom, zatočte. Poukladajte vedľa seba na tanier, polejte čokoládovou polevou. Na ozdobu môžete pridať banán nakrájaný na kolieska a lístky bazalky. Prajem vám dobrú chuť!