Palacinky Hortobágyi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, nasekanú pažítku a najemno nakrájanú cibuľu.
- Všetko zmiešame a necháme v chladničke odstáť asi hodinu. Takto pripravenou zmesou plníme slané palacinky.
- Uložíme ich do vymastenej zapekacej misky a zalejeme sladkou smotanou. Pečieme asi 15 minút na 180 stupňoch.
- Náš tip: Cesto na palacinky nechajte chvíľu odpočinúť, až potom palacinky pečte na panvici. Nekupujte hotové mleté mäso, radšej si ho pripravte sami. Je to istejšie, viete, z čoho náplň pripravíte.
|