Palacinky Hortobágyi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, nasekanú pažítku a najemno nakrájanú cibuľu.
  2. Všetko zmiešame a necháme v chladničke odstáť asi hodinu. Takto pripravenou zmesou plníme slané palacinky.
  3. Uložíme ich do vymastenej zapekacej misky a zalejeme sladkou smotanou. Pečieme asi 15 minút na 180 stupňoch.
  4. Náš tip: Cesto na palacinky nechajte chvíľu odpočinúť, až potom palacinky pečte na panvici. Nekupujte hotové mleté mäso, radšej si ho pripravte sami. Je to istejšie, viete, z čoho náplň pripravíte.