Ovocný koláčik s pudingom
Foto: Anemarka
Veľmi podobný ako bublanina, avšak s malým vylepšením :-).
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
160 g |
|
3 PL |
|
160 ml |
|
150 ml |
|
400 g |
|
1 bal. |
|
Puding: | |
1 bal. (alebo čokoládový |
|
350 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti jahody/maliny/ríbezle |
|
Postup
-
1
Zmiešame žĺtky s cukrom (aj vanilkovým) do peny. postupne pridávame olej a vodu. Nakoniec prisypeme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a pridáme sneh z bielkov.
- 2
Pripravíme si klasický puding, ktorý necháme vychladnúť. Ešte na neupečené cesto lyžicou dávame puding. Potom pridáme aj ovocie. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
- 3
Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Na fotke je verzia bez pudingu.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno chýba, ďakujem.
Tak poprosíme do surovín na cesto doplniť aj kypriaci prášok a jeho množstvo. Ďakujeme.
Ja som dala čokoládový puding a keďže sa mi podaril taký trochu hustejší, tak som len lyžicou pokladala kôpky. S čerešňami a čoko pudingom je to bublanina prvej triedy :-)))
Ďakujem za recept.