Foto: jessi1712
Tento recept od Zdenka Pohlreicha našiel muž, no ja ho robím takto :)
Zdroj: Recept od Zdeňka Pohlreicha
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
88 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Náplň: | |
1 a 1/2 ks (prípadne iné ovocie) |
|
4 plátky |
|
podľa chuti |
|
1/2 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku, cukor, zmäknuté maslo (prípadne ho troška roztopím v mikrovlnke), vanilkový cukor, vajce a štipku soli zmiešame ručne na cesto. Cesto sa odliepa od misy. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie a dáme odležať do chladničky na 30-60 minút.
- 2
Keď cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho, namotáme na valček a prenesieme ho do plytkej tortovej formy.
- 3
V miske s vodou si namočíme plátky želatíny a necháme ich nasiaknuť. Jablká rozkrájame na menšie kúsky, odstránime jadierka. Vložíme ich na panvicu a posypeme trstinovým cukrom. Cukor som dávala od oka, aby sa jablká “ponorili” keď sa cukor rozpustí. Pridáme aj škoricový cukor. Chvíľku orestujeme a pridáme aj plátky želatíny. (Kľudne sa dajú použiť aj broskyne, prípadne iné ovocie, na foto som robila s broskyňami, jablkový nemám fotku).
- 4
Zmes vylejeme z panvice na cesto a pečieme cca 35 minút na 180 stupňoch.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu