Ovocné rezy s kyslou smotanou
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
150 g |
|
2 KL zarovnané |
|
150 g |
|
1 bal |
|
150 g (alebo margarín) |
|
3 ks |
|
150 ml |
|
Na náplň: | |
1 bal (40 g) |
|
500 ml |
|
3 PL zarovnané |
|
750 g |
|
1 kg zmes (maliny, ostružiny, čučoriedky, ríbezle) |
|
2 bal |
|
250 ml 100 % |
|
250 ml |
|
4 PL zarovnané |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 20 minút
- 2
Korpus necháme vychladnúť.
- 3
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť.
- 4
Do vlažného Zlatého klasu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni kyslú smotanu. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
- 5
Na náplň naukladáme ovocie. Tortové želé pripravíme so šťavou, vodou a cukrom podľa návodu na obale a vlažným želé opatrne zalejeme ovocie. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu