Ovocné rezy s kyslou smotanou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 23. augusta 2016
Ovocné rezy s kyslou smotanou
Foto: droetker

Komerčný recept

24
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
2 KL zarovnané
150 g
1 bal
150 g (alebo margarín)
3 ks
150 ml
Na náplň:
1 bal (40 g)
500 ml
3 PL zarovnané
750 g
1 kg zmes (maliny, ostružiny, čučoriedky, ríbezle)
2 bal
250 ml 100 %
250 ml
4 PL zarovnané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 20 minút

  2. 2

    Korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť.

  4. 4

    Do vlažného Zlatého klasu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni kyslú smotanu. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

  5. 5

    Na náplň naukladáme ovocie. Tortové želé pripravíme so šťavou, vodou a cukrom podľa návodu na obale a vlažným želé opatrne zalejeme ovocie. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Kladně hodnotím těsto, chválabohu není z pytlíku! Krém je zajímavý, věřím, že ztuhne - nejspíš se vlhkost vsaje do lineckého těsta. Želé a ovoce mám také ráda, po delší době "jedlý" komerční recept.
ja robím podobne - cesto piškótové a používam len kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a na to ovocie a želatínu :)
1x haji
Jednoduche, neprecukrovane, pekne a urcite aj dobre.