Ovocné rezy s kyslou smotanou
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
24 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 3
<br /><br />
Doba pečenia: asi 20 minút
- Korpus necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Do vlažného Zlatého klasu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni kyslú smotanu. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
- Na náplň naukladáme ovocie. Tortové želé pripravíme so šťavou, vodou a cukrom podľa návodu na obale a vlažným želé opatrne zalejeme ovocie. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
|