Ovocné rezy s kyslou smotanou

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

24
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme zmäknuté maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 20 minút
  2. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť.
  4. Do vlažného Zlatého klasu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni kyslú smotanu. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
  5. Na náplň naukladáme ovocie. Tortové želé pripravíme so šťavou, vodou a cukrom podľa návodu na obale a vlažným želé opatrne zalejeme ovocie. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.