Ovocné muffinky bez múky a cukru

bleise - fotkableise, 1. februára 2016
Ovocné muffinky bez múky a cukru
Foto: bleise

Tento recept som našla na internete a veľmi sa mi zapáčil. :) Konkrétne som hľadala niečo zdravé (myslím bez múky a cukru) a osviežujúce, Zobraziť celý popisTento recept som našla na internete a veľmi sa mi zapáčil. :) Konkrétne som hľadala niečo zdravé (myslím bez múky a cukru) a osviežujúce, až sa mi do rúk dostal tento recept. :) Pomenila som tam zopár ingrediencií a musím povedať, lepšie zdravé muffinky som ešte nejedla. :)

25
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g pomleté
3 ks
2 PL
1,5 dl
1 ČL
20 g
20 g
20 g
Poleva:
125 ml
25 g
2 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Najprv si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka (Každé do osobitnej misky). Žĺtka zmiešame s medom, mliekom, ovsenými vločkami a práškom do pečiva. (Ja osobne som si ovsené vločky pomlela na kávovom mlynčeku, takže ich konzistencia bola podobná múke). Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a zmiešame so zmesou.

  2. 2

    Zmes s lyžicou povylievame do pripravených kočíkov na muffinky. :) Pripravené ovocie vysypeme na košíčky a dáme piecť. :)

    Ovocné muffinky bez múky a cukru - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia si pripravíme polevu. Do hrnca vylejeme smotanu na šľahanie, maslo a med a miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme čokoládu a znova miešame, až kým nezhustne. Koláčiky vyberieme z rúry a polejeme polevou. :)

    Ovocné muffinky bez múky a cukru - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia