Ovocný zákusok
Ovocné kocky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Šťavnatý koláčik, ktorý poteší aj náročných.
50 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridáme striedavo olej a vlažnú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, kakaom a vmiešame do žĺtkovej peny. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta. Plech (25x35 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 - 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
- Suroviny na plnku.
- Kyslú smotanu, vanilinový a kryštálový cukor, vajíčka, nastrúhanú citrónovú kôru a múku dáme do misy a premiešame varechou, aby sa všetko spojilo. Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho asi 15 minút keď je smotana hustejšia. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým krémom.
- Z korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme a potrieme džemom. Následne potrieme plnkou. Nektárinky umyjeme, osušíme, pokrájame na malé kúsky a rozložíme na plnku.
- Rozložené ovocie zľahka vytlačíme do plnky. Navrch poukladáme kakaové sušienky. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zákusok potrieme čokoládovou polevou. Krájame podľa sušienok na rezy. Dobrú chuť.