Ovocná želé kocka s tvarohom fotorecept
Foto: olinecka
Je čas upiecť niečo z ovocia, ktoré už dozrieva tak tento svieži zákusok poteší.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 bal. |
|
1 hrnček (teplá) |
|
1 hrnček |
|
Tvarohový krém: | |
250-300 ml (33 %) |
|
300-400 g |
|
2 PL (podľa chuti) |
|
Okrem toho: | |
(rôzne druhy) |
|
200 ml (alebo podľa chuti) |
|
|
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka, cukor vyšľaháme do peny, striedavo po častiach pridáme olej a teplú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a po menších častiach vmiešame do cesta. Plech 24x34 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
2
Na plech rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
-
3
Upečený korpus za horúca polejeme mliekom a necháme vychladnúť.
-
4
Po vychladnutí odstránime papier na pečenie a korpus potrieme džemom.
-
5
Čerstvé ovocie umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Ja som použila mandarínky z konzervy, scedila som ich, šťavu použijem na želé.
-
6
Tvarohový krém: Smotanu a cukrom vyšľaháme do peny, pridáme tvaroh alebo mascarpone, došľaháme.
-
7
Tvarohový krém nanesieme na korpus, uhladíme a poukladáme ovocie. Šťavu z kompótu doplníme vodou a podľa návodu pripravíme želatínu. Želatínu po miernom vychladnutí nanesieme od stredu po celom povrchu zákusku. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky, trojuholníky, obdĺžniky...
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Ako píšeš veľmi chutné, svieže občerstvenie.
Ďakujem za príjemný komentár.
Ďakujem som rada, že potešil.
Ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. Pozdravujem.
Keby som ho urobila, asi by som ho sama zjedla. Taký sladký hriech by som spáchala.
Jaj to nie... Cukrarka vôbec nie je to len moja záľuba.. Vôbec neviem ako to by vyzeralo keď pečie vyučena cukrarka asi exkluzívne ...Ja som len samouk. Som rada že sa recept páči, ďakujem za nahliadnutie receptu. Pozdravujem