Tento recept som našla asi pred 20-timi rokmi v časopise Život,vystrihla, nalepila do zošita a veľmi často piekla,lebo je rýchly a dobrý. Po Zobraziť celý popisTento recept som našla asi pred 20-timi rokmi v časopise Život,vystrihla, nalepila do zošita a veľmi často piekla,lebo je rýchly a dobrý. Po dlhom čase som ho znovu robila a skúsila do cesta jablká,no nie je to ono. Bublanina je najlepšia ked požijem akékoľvek šťavnaté ovocie a je jedno či čerstvé alebo z kompótu. Jablká na to nie sú veľmi vhodné,ale zjesť sa to dalo.
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 hrnčeky |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
4-5 ks alebo 7dl pohár zaváraniny |
|
|
|
|
Postup
-
1
Jednoducho všetky suroviny na cesto vymiešam naraz.
-
2
Vylejem na plech vystlaný papierom.
-
3
Jablká pokrájam na kocky obalím v kokose ...........
-
4
............a porozhadzujem po ceste na plechu. //Ak použijem kompótové ovocie tak ho nechám najprv odkvapkať//. Teraz som na vrch posypala strúhaný kokos /experimentovala som/ ale najlepšie je posypať škoricovým cukrom.
-
5
Upečiem vo vyhriatej rúre,nechám vychladnúť a pokrájam.
-
6
A tu je originál receptu :-)
@medovn íček ja ho robím už roky aj kôli tomu, že nemusím nič osobitne miešať a je to naozaj rýchlovečka a ako som už písala v recepte,najlepší je, ked použiješ nejaké šťavaté ovocie.