Ovocná bublanina (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Tento recept som našla asi pred 20-timi rokmi v časopise Život,vystrihla, nalepila do zošita a veľmi často piekla,lebo je rýchly a dobrý. Po dlhom čase som ho znovu robila a skúsila do cesta jablká,no nie je to ono. Bublanina je najlepšia ked požijem akékoľvek šťavnaté ovocie a je jedno či čerstvé alebo z kompótu. Jablká na to nie sú veľmi vhodné,ale zjesť sa to dalo.
5-8 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Jednoducho všetky suroviny na cesto vymiešam naraz.
- Vylejem na plech vystlaný papierom.
- Jablká pokrájam na kocky obalím v kokose ...........
- ............a porozhadzujem po ceste na plechu. //Ak použijem kompótové ovocie tak ho nechám najprv odkvapkať//. Teraz som na vrch posypala strúhaný kokos /experimentovala som/ ale najlepšie je posypať škoricovým cukrom.
- Upečiem vo vyhriatej rúre,nechám vychladnúť a pokrájam.
- A tu je originál receptu :-)