Otrubovo-vločkové žemle fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 22. júna 2012

Komentáre 1 - 14 z 14


otruby? tak z tohto som veru ešte nepiekla:-) musí to byť zvláštna chuť...ale vyzerajú pekne.-)
@izabella929 ,máš pravdu,je to zvláštna chuť ale zaujímavá.Ja som to jedla spolu s jogurtom na večeru a tak mi ti chutilo.Včera som ich kúpila a bolo tam napísané,že sú určené na varenie,alebo pečenie skrátka na tepelnú úpravu a tak som skúsila toto.
Verím,že sú fajnové.Ja aj do chleba dávam za hrsť otrubou a je výborny.
@an čička,ja som tiež nad tým rozmýšľala,že pridám na budúce aj do chleba,tak si mi to aspoň odobrila.:-)
otruby dosť pojmú tekutinu, cesto je potom tuhšie... dávam do chlebíka max 2 pol. lyžice a o trošku viac tekutín...
Mám tiež recept s otrubami na pagáče, možno niečo podobné, keď urobím, nafotím vložím. Toto si ukladám, vyskúšam. Vďaka za zdravú verziu žemličiek.
Margaretka,vidím,že nás je viac, čo sme sa dali na takéto pečivko a chlebík, verím, že žemličky sú chutné.Ja som si včera kúpila akúsi hotovú múčnu celozrnnú zmes na chlebík, tak som tiež zvedavá, čo to bude. Len škoda, že som doma na to sama.
Otruby úplne bežne pridávam do kysnutého cesta, niekedy menej, niekedy viac, keď utrafím tú správnu dávku :-) tak sa mi zdá, že tak nadľahčia cesto :-) žemličky máš pekné - recept si ukladám, vyskúšam
zemlicky su pekne a iste chutne....receptik ukladam.