Rez koláča nemám, lebo bol donesený na oslavu a tak rýchlo sa spapal, že som to nestihla odfotiť
príprava
na 180 °C
Suroviny
|
|
|
| 150 - 180 g |
|
| 1 dl |
|
| 1 dl |
|
| 190 g |
|
| 1/4 bal |
|
| 4 |
|
| Krém: | |
| 400 g |
|
| 250 ml |
|
| 4 bal. |
|
| 4 PL |
|
| 250 g |
|
| 1 |
|
| Želatína: | |
| 100 ml |
|
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| Ovocie: | |
| 6 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajcia si rozdelíme na žĺtka a bielka. Z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, a olej s mliekom. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý mame vystlaný s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 15-20 min. (riaďte sa svojou rúrou )
- 2
Kým si spravíme krém tak si urobíme polevu aby nám trošku vychladla. Z vody, sirupu, cukru a zlatého klasu si uvaríme puding.Ono ku koncu to bude dosť tuhnúť tak potom musíme rýchlo miešať. Ak nám to začne bublať tak to odstavíme a necháme trošku vychladnúť.
- 3
takto si ja obalím plech, keď viem, že budem mať veľa plnky a nemám vysoký plech.
- 4
Krém: šľahačku vyšľaháme so smeta-fixom, pridáme kyslú smotanu zmiešanú s práško. cukrom a vanilkovým cukrom. Pridám jemný tvaroh. Pridávam ho preto lebo my mame radi veľa "bielej plnky" :) ale nemusíte ho dávať, len ak ho nedáte tak dajte viac kyslej smotany a vanil. cukru. a šľahám to ručným mixérom, lepšie sa spoja chute ako keby som to robila vareškou. Nato potom poukladám očistené a nakrájané na kolieska kiwi
- 5
....
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu