Ostrokyslá
Autor receptu: mbollova
Recept som našla na internete od milovníka ázijskej kuchyne. Upravila som ho a vznikla
výborná čínska polievka. Postupne som sa dopracoval až k tomuto.
4-6 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci rozpálime olej a na ňom upražíme na jemno nakrájanú cibuľu.
Všetku zeleninu nakrájame na tenučké pásiky.
Šampiňóny a shiitake (namočené 1/2 hod vopred) hríby na malé kúsky, tvrdé časti vyrežeme.
Zeleninu pridáme k cibuľke a tiež opečieme. Asi po 1 minúte zalejeme vodou a necháme zovrieť.
- Po zovretí vložíme bujóny, kuracie prsia a postupne všetky ingrediencie, ktoré nám ostali.
Dochutíme koreninami, sójovou omáčkou , octom, zázvorom korením, papričkami podľa chuti.
Ak je mäso uvarené, vyberieme ho von , nakrájame na malé kúsočky a vložíme späť.
Vložíme na malé kocky pokrájané tofu.
- Solamyl rozmiešame v studenej vode a postupne zamiešame do polievky, kým nie je dostatočne hustá a povaríme ešte 5 min.
Polievku odstavíme a za stáleho miešania prilievame vyšľahané vajce s čiernym korením.