Ostrokyslá

Autor receptu: mbollova

Recept som našla na internete od milovníka ázijskej kuchyne. Upravila som ho a vznikla výborná čínska polievka. Postupne som sa dopracoval až k tomuto.

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci rozpálime olej a na ňom upražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Všetku zeleninu nakrájame na tenučké pásiky. Šampiňóny a shiitake (namočené 1/2 hod vopred) hríby na malé kúsky, tvrdé časti vyrežeme. Zeleninu pridáme k cibuľke a tiež opečieme. Asi po 1 minúte zalejeme vodou a necháme zovrieť.
  2. Po zovretí vložíme bujóny, kuracie prsia a postupne všetky ingrediencie, ktoré nám ostali. Dochutíme koreninami, sójovou omáčkou , octom, zázvorom korením, papričkami podľa chuti. Ak je mäso uvarené, vyberieme ho von , nakrájame na malé kúsočky a vložíme späť. Vložíme na malé kocky pokrájané tofu.
  3. Solamyl rozmiešame v studenej vode a postupne zamiešame do polievky, kým nie je dostatočne hustá a povaríme ešte 5 min. Polievku odstavíme a za stáleho miešania prilievame vyšľahané vajce s čiernym korením.