Ostrokyslá polievka fotorecept

amelie - fotkaamelie, 21. marca 2011
Ostrokyslá polievka (fotorecept)
Foto: amelie

Jeden z mojich synov má rád pálivé jedlá. Aj ostrokyslú polievku. Vyskúšala som niekoľko variantov, vyjadril sa, že tento bol zatiaľ najjedlejší:-) Pridávam k receptom na vyskúšanie.

Suroviny

1,5 l
200 g
200 g
4-5 ks čerstvé
150 g v konzerve
200 g čerstvé
2 ks menšia
1 ks - biela časť
4-5 pl
4-5 pl
1 ks
1/2 ks čerstvá - červená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu a kápiu pokrájame na julienne, kurací vývar odmastíme, precedíme a dáme zovrieť.

    Ostrokyslá polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dve tretiny bielej časti póru a celé tofu pokrájame na maličké kocky. Scedíme potrebné množstvo konzervovaného munga, bambusové plátky a pokrájame ich nadrobno.

    Ostrokyslá polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu a tofu vsypeme do vriaceho vývaru. Pridáme čerstvé, nadrobno posekané papričky jalapeňo a necháme 5-10 minút povariť.

    Ostrokyslá polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievku ochutíme (a v podstate zafarbíme) sójovou omáčkou, pridáme ocot a zahustíme ju solamylom rozmiešaným v malom množstve vody. Necháme prevrieť a primiešame rozšľahané vajíčko a zvyšnú tretinu nadrobno pokrájaného póru.

    Ostrokyslá polievka (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Exotické jedlá, Huby, Zeleninové jedlá, Čínska kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

honestka
s obmenou variem tiez, jedna z najlepsich cinskych polievok.
rozmarin
Muž si ju vždy dáva v reštauráciách, tak mu ju skúsim teraz uvariť ja. Ďakujem za recept.
sisok
no super, aj ja si dam dobru polievocku :) diiiky mamca :)
lenkapierre
strašne rada by som si ju uvarila. Môžem sa spýtať čo je mongo?
Nikdy som o tejto surovine nepočula...ďakujem
dodo46
Mungo Jarry sa rozpadli. Už nekoncertujú. Nepoužívať pri varení !!!
levoslav
polievku som zvládol, len by si mohla upresniť kolko solamylu, octu a kedy pridať hríby.. Trošku som v tom tápal :D
amelie
@levoslav , huby pridávam spolu s ostatnou zeleninou, solamylom zahusťujem pre koncom:-)
olgal
milujem túto polievku ,vždy si ju dám v čínskej reštaurácii,ale chcela by som ju aj ja určite uvariť. Zdá sa mi dosť náročná a tie ingrediencie,neviem či ich kde zoženiem...
mariamka
stale skusam ostrokyslu, /zavislaci :))/, uz som robila podla Evianky, teraz podla teba, kapiu som tam svacla celu, jak mam zavarenu, troska som to prepiskla s chilli, vyborna!