Foto: amelie
Jeden z mojich synov má rád pálivé jedlá. Aj ostrokyslú polievku. Vyskúšala som niekoľko variantov, vyjadril sa, že tento bol zatiaľ najjedlejší:-) Pridávam k Zobraziť celý popisJeden z mojich synov má rád pálivé jedlá. Aj ostrokyslú polievku. Vyskúšala som niekoľko variantov, vyjadril sa, že tento bol zatiaľ najjedlejší:-) Pridávam k receptom na vyskúšanie.
Suroviny
1,5 l |
|
200 g |
|
200 g |
|
4-5 ks čerstvé |
|
150 g v konzerve |
|
200 g čerstvé |
|
2 ks menšia |
|
1 ks - biela časť |
|
4-5 pl |
|
4-5 pl |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1/2 ks čerstvá - červená |
|
Postup
-
1
Mrkvu a kápiu pokrájame na julienne, kurací vývar odmastíme, precedíme a dáme zovrieť.
-
2
Dve tretiny bielej časti póru a celé tofu pokrájame na maličké kocky. Scedíme potrebné množstvo konzervovaného munga, bambusové plátky a pokrájame ich nadrobno.
-
3
Zeleninu a tofu vsypeme do vriaceho vývaru. Pridáme čerstvé, nadrobno posekané papričky jalapeňo a necháme 5-10 minút povariť.
-
4
Polievku ochutíme (a v podstate zafarbíme) sójovou omáčkou, pridáme ocot a zahustíme ju solamylom rozmiešaným v malom množstve vody. Necháme prevrieť a primiešame rozšľahané vajíčko a zvyšnú tretinu nadrobno pokrájaného póru.
Nikdy som o tejto surovine nepočula...ďakujem
varecha.pravda.sk/recepty/secuanska-ostro-kysla-polievka-...