Ostrokyslá polievka (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Jeden z mojich synov má rád pálivé jedlá. Aj ostrokyslú polievku. Vyskúšala som niekoľko variantov, vyjadril sa, že tento bol zatiaľ najjedlejší:-) Pridávam k receptom na vyskúšanie.

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu a kápiu pokrájame na julienne, kurací vývar odmastíme, precedíme a dáme zovrieť.
  2. Dve tretiny bielej časti póru a celé tofu pokrájame na maličké kocky. Scedíme potrebné množstvo konzervovaného munga, bambusové plátky a pokrájame ich nadrobno.
  3. Zeleninu a tofu vsypeme do vriaceho vývaru. Pridáme čerstvé, nadrobno posekané papričky jalapeňo a necháme 5-10 minút povariť.
  4. Polievku ochutíme (a v podstate zafarbíme) sójovou omáčkou, pridáme ocot a zahustíme ju solamylom rozmiešaným v malom množstve vody. Necháme prevrieť a primiešame rozšľahané vajíčko a zvyšnú tretinu nadrobno pokrájaného póru.