Ostrokyslá polievka (fotorecept)
Autor receptu: amelie
Jeden z mojich synov má rád pálivé jedlá. Aj ostrokyslú polievku. Vyskúšala som niekoľko variantov, vyjadril sa, že tento bol zatiaľ najjedlejší:-) Pridávam k receptom na vyskúšanie.
Postup
- Mrkvu a kápiu pokrájame na julienne, kurací vývar odmastíme, precedíme a dáme zovrieť.
- Dve tretiny bielej časti póru a celé tofu pokrájame na maličké kocky. Scedíme potrebné množstvo konzervovaného munga, bambusové plátky a pokrájame ich nadrobno.
- Zeleninu a tofu vsypeme do vriaceho vývaru. Pridáme čerstvé, nadrobno posekané papričky jalapeňo a necháme 5-10 minút povariť.
- Polievku ochutíme (a v podstate zafarbíme) sójovou omáčkou, pridáme ocot a zahustíme ju solamylom rozmiešaným v malom množstve vody. Necháme prevrieť a primiešame rozšľahané vajíčko a zvyšnú tretinu nadrobno pokrájaného póru.