Foto: lali87
Tradičná čínska ostro-kyslá polievka na slovenský spôsob, robievame ho na našej škole varenia v Zepter Slovakia...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2-4 ks |
|
2 ks |
|
1 hrsť namočené |
|
250 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
350 g |
|
1 ks väčšia |
|
2 PL |
|
100 g |
|
3-4 PL |
|
3-4 PL |
|
2-3 PL |
|
|
|
2 l |
|
Postup
-
1
Príprava začína už deň vopred : kuracie prsia buď uvarte, spravte ich na pare alebo iba zalejte vriacou vodou, aby sa dalo mäsko natrhať na tenké pásiky. Netrhajte ich príliš dlhé, max. tak 2-3 cm. Uložte ich potom do sklenenej nádoby a pridajte sójovú omáčku, mäsko má mať v polievke farbu do hneda, práve od omáčky. Vyvákuujte, mäsku sa otvoria póry a omáčka sa dostane hlbšie, nechajte odstáť cez noc. Mrkvu, zeler a bambusové výhonky nakrájajte na tenučké pásiky, je s tým síce dosť roboty, ale oplatí sa to. Kapustu a cibuľu nasekajte na kocky cca 1x1 cm, šampiňóny na tenučko, takisto chilli papričky. Na obrázku som zabudol doplniť hrsť shi-take hríbov, ktoré zalejte vriacou vodou, aby zmäkli.
-
2
Nahrejeme si hrniec ( najlepšie Zepter, pretože dlho drží teplo, to budeme potrebovať !!! ), opražíme nasucho chilli papričky, pridáme mäso a orestujeme. Pridáme bambusové výhonky, zeler, mrkvu, cibuľu a shi-take aj s vodou a podusíme cca 5 minút. Prikryjeme a dusíme ďalších cca 5 minút. Pridáme šampiňóny, zalejeme vriacou vodou ( cca 2 litre ) a spolu povaríme, kým nám nezmäkne kapusta ( cca 10 minút ).
- 3
Nakoniec dochutíme cukrom, octom, sójovou omáčkou, vegetou a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Necháme opäť prevrieť ešte pár minút. !!! POZOR !!! Polievka by nikdy nemala úplne vychladnúť, treba ju jednoducho strážiť, aby ostala aspoň vlažná, pretože po vychladnutí a opätovnom ohriatí to už proste nie je ono, takže radšej spraviť menej, alebo pohostiť kamarátov/kamarátky ;)
- 3
varecha.pravda.sk/recepty/secuanska-ostro-kysla-polievka-...