Ostriež nílsky v smotanovo-mandarinkovej omáčke fotorecept
Foto: zasterka
Namiesto kytice kvetov (hoci nemám sviatok) ma dnes manžel obdaril krásnou a veľmi chutnou rybou :-) Keďže som dnes ostrieža pripravovala prvýkrát, chcem sa Zobraziť celý popisNamiesto kytice kvetov (hoci nemám sviatok) ma dnes manžel obdaril krásnou a veľmi chutnou rybou :-) Keďže som dnes ostrieža pripravovala prvýkrát, chcem sa s vami podeliť o svoje kulinárske dielo :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filetu ostrieža umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie.
-
2
Na každý kúsok (z oboch strán) nalejeme trošku smotany na šľahanie (potrebujeme 6-7 lyžíc na všetky filety), chvíľu počkáme kým nevsiakne.
-
3
Osolíme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou a obalíme v hrubej múke.
-
4
Do panvice nalejeme olej, necháme ho rozpáliť a filety z oboch strán vypražíme.
-
5
Hotové filety vyberieme, do výpeku prilejeme zvyšok smotany na šľahanie,
-
6
šťavu z dvoch mandariniek, podľa chuti pridáme soľ a trstinový cukor.
-
7
Premiešame a necháme prevariť. Na tanieri každú porciu polejeme pripravenou omáčkou. Ako prílohu podávame ovocný šalát. Môžem odporučiť šalát z najemno nakrájanej čínskej kapusty a pokrájaných mandariniek.
-
8
Tip na záver: Do omáčky môžeme podľa chuti priliať aj biele víno, aj takto je to výborné :-) Ja som nedávala, nakoľko ešte dojčím :-)
Diskusia k receptu