Ostriež nílsky v smotanovo-mandarinkovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: zasterka
Namiesto kytice kvetov (hoci nemám sviatok) ma dnes manžel obdaril krásnou a veľmi chutnou rybou :-) Keďže som dnes ostrieža pripravovala prvýkrát, chcem sa s vami podeliť o svoje kulinárske dielo :-)
3 porcie |
30 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Filetu ostrieža umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie.
- Na každý kúsok (z oboch strán) nalejeme trošku smotany na šľahanie (potrebujeme 6-7 lyžíc na všetky filety), chvíľu počkáme kým nevsiakne.
- Osolíme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou a obalíme v hrubej múke.
- Do panvice nalejeme olej, necháme ho rozpáliť a filety z oboch strán vypražíme.
- Hotové filety vyberieme, do výpeku prilejeme zvyšok smotany na šľahanie,
- šťavu z dvoch mandariniek, podľa chuti pridáme soľ a trstinový cukor.
- Premiešame a necháme prevariť. Na tanieri každú porciu polejeme pripravenou omáčkou. Ako prílohu podávame ovocný šalát. Môžem odporučiť šalát z najemno nakrájanej čínskej kapusty a pokrájaných mandariniek.
- Tip na záver: Do omáčky môžeme podľa chuti priliať aj biele víno, aj takto je to výborné :-) Ja som nedávala, nakoľko ešte dojčím :-)