Foto: elisticka
Pre záujem celiatikov som skúsila upiecť tieto pagáčiky a veľmi sa vydarili tak vám ich ponúkam:-))))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
pomelieme oškvarky ,odvážime múky a pripravíme ostatné ingrediencie
-
2
do múky nasypeme kvasnice a soľ,cukor a pomiešame (môžeme dať aj čerstvé kvasnice Vivo 1 balenie namiesto suchých-v tom prípade urobíme kvások z vody a cukru)
-
3
pridáme masť,vajce,a prilejeme vodu.vymiesime cesto najskôr varechou
-
4
potom vypracujeme ručne až je cesto jemné a nelepivé
-
5
cesto vygúľkame a potrieme pomazánkou alebo mletými oškvarkami
-
6
okraje cesta preložíme k sebe
-
7
este potrieme pomazánkou a preložíme opačné strany ale už cez seba v jednej tretine
-
8
opatrne vygúľkame asi na 1 cm hrúbku a nožíkom urobíme priečne nárezy
-
9
vykrajočom priemere 5cm vykrajujeme pagáčiky .aj zbytky potom zmiešame a vygúľkame a povykrajujeme
-
10
preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vykysnúť pod navlhčenou utierkou 50 minút
-
11
vykysnuté potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180stupňov.pečieme asi 30 minút aby sa pekne prepiekli aj vo vnútri
-
12
upečené pagáčiky sa pekne po prelomení oddelujú na plátkya sú jemnučké.sú na neroznanie od klasických pagáčikov.!celiatici vyskúšajte dobrú chuť!!!!!!
Diskusia k receptu