Oškvarkové koláče

Oškvarkové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

18-20 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky pripravíme kvások. Medzitým polovičku oškvarkov zomelieme a druhú polovicu pokrájame na malé kúsky.
  2. Do nakysnutého kvásku pridáme ostatnú múku, mlieko, žĺtky, oškvarky a posolíme. Vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.
  3. Cesto ešte raz premiesime a vyformujeme do tvaru valca. Z neho potom krájame kolieska a ukladáme na vymastený plech.
  4. Kolieska potrieme žĺtkom, posypeme hrubozrnnou soľou a rascou. Necháme podkysnúť a pečieme v rozohriatej rúre pri 165 °C 18–20 minút.