Orieškové rožky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Maslo vymiešame na penu, pridáme cukor a znova vymiešame. Do zmesi vmiešame jeden žĺtok za druhým, pridáme múku, soľ, vykysnutý kvások a s vlažným mliekom vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť.
  2. Z vykysnutého cesta robíme guľôčky väčšie ako vlašský orech, rozvaľkáme ich do oválnych tvarov, aby boli na krajoch tenšie, naplníme ich plnkou a tvoríme rožky, ktoré ukladáme na vymastený plech a opäť necháme kysnúť.
  3. Vykysnuté potrieme vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre. Plnka: mlieko prevaríme s cukrom, do vriaceho pridáme nastrúhané oriešky, strúhanku, citrónovú kôru, rum a všetko dobre premiešame. Vychladnutou plníme rožky.