Orieškové rožky
Autor receptu: redakcia
Postup- Maslo vymiešame na penu, pridáme cukor a znova vymiešame. Do zmesi vmiešame jeden žĺtok za druhým,
pridáme múku, soľ, vykysnutý kvások a s vlažným mliekom vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť.
- Z vykysnutého cesta robíme guľôčky väčšie ako vlašský orech, rozvaľkáme ich do oválnych tvarov, aby boli
na krajoch tenšie, naplníme ich plnkou a tvoríme rožky, ktoré ukladáme na vymastený plech a opäť necháme
kysnúť.
- Vykysnuté potrieme vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre. Plnka: mlieko prevaríme s cukrom, do vriaceho
pridáme nastrúhané oriešky, strúhanku, citrónovú kôru, rum a všetko dobre premiešame. Vychladnutou plníme
rožky.
|