Tartaletky

Oriešková tartaletka s karamelom

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zamiešame všetky sypké suroviny, pridáme maslo, vajce a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme v chladničke aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme a vložíme do formy na tart alebo ním vystelieme malé formičky na tartaletky. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10–12 minút. Ešte teplý korpus vyklopíme.
  2. Slaný karamel: Cukor roztopíme na karamel, pridáme maslo a vymiešame. Nakoniec primiešame smotanu a soľ. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Keď je karamel vychladnutý, nalejeme ho na korpus, posypeme nasucho opečenými lieskovými orieškami a necháme v chlade stuhnúť.
  3. Karamelová ganache: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou, pričom ju stále miešame metličkou. Ihneď vylejeme na tartaletku a necháme v chlade stuhnúť, posypeme lieskovými orieškami.