Tartaletky
Oriešková tartaletka s karamelom
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Zamiešame všetky sypké suroviny, pridáme maslo, vajce
a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme v chladničke aspoň
hodinu. Potom cesto vyvaľkáme a vložíme do formy na tart alebo ním vystelieme malé formičky na tartaletky. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10–12 minút. Ešte teplý korpus vyklopíme.
- Slaný karamel: Cukor roztopíme na karamel, pridáme maslo
a vymiešame. Nakoniec primiešame smotanu a soľ. Necháme
vychladnúť pri izbovej teplote. Keď je karamel vychladnutý, nalejeme ho na korpus, posypeme nasucho
opečenými lieskovými orieškami a necháme v chlade stuhnúť.
- Karamelová ganache: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu
so smotanou, pričom ju stále miešame metličkou. Ihneď vylejeme
na tartaletku a necháme v chlade stuhnúť, posypeme lieskovými
orieškami.
|