Orechový závin

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009
Orechový závin

Suroviny

350 g
200 g
60 g
300 g
100 ml
20 g
Plnka:
400 g
300 ml
350 g
130 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi hodinu odpočinúť.

  2. 2

    Cesto potom rozdelíme na 5 dielov. Jednotlivé diely rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme. Plnka: Dáme zohriať mlieko, pridáme cukor, orechy, strúhanku, kôru z citróna, vanilkový cukor a trochu rumu a povaríme.

  3. 3

    Pozdĺžne poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme ich vysušiť. Po zaschnutí žĺtka natrieme záviny ešte raz, popicháme ich vidličkou a dáme upiecť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
Plnka je od kryštl. cukru až dolu. Všetko to spolu zmiešať, len mlieka treba pridávať po častiach, aby nebola plnka veľmi riedka.
Vymazať
No už som sa bál že len ja som akože "blb".! Ľudia ! píšte tie recepty aj pre tých čo nevedia variť či piecť, inak to nemá význam!!! Odkiaľ mám vedieť že od kryštál. cukru nižšie je to plnka?! Možno až budem mať aké-také skúsenosti tak to nebude problém, no teraz ja, neskôr iný či iná nádejný kuchár-kuchárka bude mať ten istý problém ako ja či butcher.