Veľmi chutný ku kávičke.
Suroviny
5 ks |
|
230 g |
|
230 g |
|
3 PL |
|
1 vrecko |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
Plnka : | |
250 g |
|
1 dl dl |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z 5 bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme cukor, orechy, strúhanku, vanilkový cukor a zľahka premiešame.
- 2
Na suchý plech dáme tortové oplátky, natrieme ich džemom, vylejeme zmes a pravidelne rozotrieme. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
- 3
Na vychladnutý upečený koláč natrieme plnku. Maslo vymiešame s uvarenou silnou čiernou kávou / aj s usadeninou /, žĺtkom a natrieme na koláč. Posypeme nasekanými orechami.
- 2
K nedeľnej káve ako ušitý. Hop do KK .
inac ja robim pre istotu tak, kde pridavam zltka, ze uvarim horuci syrup z cukru ( staci par lyziciek) a tento prilejem do zltka, cim ho uvarim bez zrazenia...
Neobanujete, je naozaj dobrý - prajem aj Vám dobrú chuť.