Orechový koláč ako torta
Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 7. mája 2012
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 7. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-8
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
80 g |
|
2 štipky |
|
40 g |
|
1 ks |
|
z 1 citróna |
|
1 dcl |
|
Orechová plnka: | |
80 g |
|
350 g |
|
1 balíček |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Urobíme veľmi husté cesto z patričných surovín a z trochy teplej vody (asi 100 ml). Cesto rozdelíme na štyri časti a necháme 15 minút odpočívať na pomúčenej doske.
- 2
Medzitým zamiešame plnku, aby sa dala rozotrieť na cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme ich asi na priemer 15 cm. Potrieme jeden diel plnkou, rozvaľkáme druhé cesto, potrieme plnkou, rozvaľkáme tretie cesto, potrieme plnkou a prikryjeme posledným rozvaľkaným cestom.
- 3
Naplnené cesto vložíme do tortovej formy s priemerom 15 cm. Poriadne ho zatlačíme, aby nevytŕčalo z formy. Povrch potrieme vajíčkom. Tortu ešte asi 35 minút necháme kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 oC 20 – 25 minút, kým nedostane zlatistú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu