Orechový koláč ako torta
Autor receptu: redakcia
4-8 porcie |
90 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup- Urobíme veľmi husté cesto z patričných surovín a z trochy teplej vody (asi 100 ml). Cesto rozdelíme na štyri časti a necháme 15 minút odpočívať na pomúčenej doske.
- Medzitým zamiešame plnku, aby sa dala rozotrieť na cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme ich asi na priemer 15 cm. Potrieme jeden diel plnkou, rozvaľkáme druhé cesto, potrieme plnkou, rozvaľkáme tretie cesto, potrieme plnkou a prikryjeme posledným rozvaľkaným cestom.
- Naplnené cesto vložíme do tortovej formy s priemerom 15 cm. Poriadne ho zatlačíme, aby nevytŕčalo z formy. Povrch potrieme vajíčkom. Tortu ešte asi 35 minút necháme kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 oC 20 – 25 minút, kým nedostane zlatistú farbu.
|