Orechový koláč ako torta

Autor receptu: redakcia

4-8
porcie
90 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Urobíme veľmi husté cesto z patričných surovín a z trochy teplej vody (asi 100 ml). Cesto rozdelíme na štyri časti a necháme 15 minút odpočívať na pomúčenej doske.
  2. Medzitým zamiešame plnku, aby sa dala rozotrieť na cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme ich asi na priemer 15 cm. Potrieme jeden diel plnkou, rozvaľkáme druhé cesto, potrieme plnkou, rozvaľkáme tretie cesto, potrieme plnkou a prikryjeme posledným rozvaľkaným cestom.
  3. Naplnené cesto vložíme do tortovej formy s priemerom 15 cm. Poriadne ho zatlačíme, aby nevytŕčalo z formy. Povrch potrieme vajíčkom. Tortu ešte asi 35 minút necháme kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 oC 20 – 25 minút, kým nedostane zlatistú farbu.