| 
	        
	        
	        
	        Orechový encián s brusnicamiAutor receptu: redakcia | 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
PostupSyr prekrojíme a vtlačíme doň nadrobno nasekané orechy (na 1 syr 2–3 orechy). Obe polovice syra spojíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Trojobal znova zopakujeme (aby sa syr neroztiekol). Pripravíme
prílohu – zeleninový šalát z nastrúhanej mrkvy, paprika, pór, hlávkový šalát. Pridáme francúzsky dresing (domáca príprava: 1 diel kremžskej horčice, 1 diel obyčajnej horčice, 1/2 dielu dijonskej horčice, 1/2 dielu medu, šľaháme a postupne po troške pridávame olej). Pridáme na tanier brusnice, syr ozdobíme čerstvou zeleninou. 
 |