Orechový encián s brusnicami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Syr prekrojíme a vtlačíme doň nadrobno nasekané orechy (na 1 syr 2–3 orechy). Obe polovice syra spojíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Trojobal znova zopakujeme (aby sa syr neroztiekol). Pripravíme
prílohu – zeleninový šalát z nastrúhanej mrkvy, paprika, pór, hlávkový šalát.
- Pridáme francúzsky dresing (domáca príprava: 1 diel kremžskej horčice, 1 diel obyčajnej horčice, 1/2 dielu dijonskej horčice, 1/2 dielu medu, šľaháme a postupne po troške pridávame olej).
- Pridáme na tanier brusnice, syr ozdobíme čerstvou zeleninou.
|