Orechový encián s brusnicami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Syr prekrojíme a vtlačíme doň nadrobno nasekané orechy (na 1 syr 2–3 orechy). Obe polovice syra spojíme a obalíme v trojobale (múka, vajcia, strúhanka). Trojobal znova zopakujeme (aby sa syr neroztiekol). Pripravíme prílohu – zeleninový šalát z nastrúhanej mrkvy, paprika, pór, hlávkový šalát.
  2. Pridáme francúzsky dresing (domáca príprava: 1 diel kremžskej horčice, 1 diel obyčajnej horčice, 1/2 dielu dijonskej horčice, 1/2 dielu medu, šľaháme a postupne po troške pridávame olej).
  3. Pridáme na tanier brusnice, syr ozdobíme čerstvou zeleninou.