Orechovo-syrová torta (fotorecept)

Autor receptu: klimeczek

Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď môžem byť v kuchyni len chvíločku a ísť robiť niečo iné kým sa kuchtí je skvelý.

4 - 6
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do zapekacej misy potrenej olejom pokladáme pozdĺžne prekrojené enciány. Vložíme na hrubé plátky nakrájané a šampiňóny ktoré sme si na troške oleja opiekli na panvicy.Navrstvíme skaramelizovanú červenú cibuľu posolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryjeme údeným oštiepkom. Postup zopakujeme podľa želanej výšky torty.
  2. Zakvapneme smotanou na varenie. Na vrch dáme orechovo-medovú zmes / v miske si zmiešame vajce, med, olej z lieskových orechov posekané vlašské orechy, mletú červenú papriku, mleté biele korenie, prelisovaný cesnak a rozdrvené čili papričky / a dáme zapiecť.
  3. Ja som serviroval s pučenými varenými zemiakmi s karamelizovanou červenou cibuľkou ale rovnako milujem odľahčenú verziu s čerstvým listovým šalátom. Je to len na Vás. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM!!!