Orechovo-syrová torta (fotorecept)
Autor receptu: klimeczek
Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď
môžem byť v kuchyni len chvíločku a ísť robiť niečo iné kým sa kuchtí je skvelý.
4 - 6 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Do zapekacej misy potrenej olejom pokladáme pozdĺžne prekrojené enciány. Vložíme na hrubé plátky nakrájané a šampiňóny ktoré sme si na troške oleja opiekli na panvicy.Navrstvíme skaramelizovanú červenú cibuľu posolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryjeme údeným oštiepkom. Postup zopakujeme podľa želanej výšky torty.
- Zakvapneme smotanou na varenie. Na vrch dáme orechovo-medovú zmes / v miske si zmiešame vajce, med, olej z lieskových orechov posekané vlašské orechy, mletú červenú papriku, mleté biele korenie, prelisovaný cesnak a rozdrvené čili papričky / a dáme zapiecť.
- Ja som serviroval s pučenými varenými zemiakmi s karamelizovanou červenou cibuľkou ale rovnako milujem odľahčenú verziu s čerstvým listovým šalátom.
Je to len na Vás.
DOBRÚ CHUŤ PRAJEM!!!