Orechovo-smotanové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento skvelý recept sa hodí pre tie varecháčky, ktorým sa páčia jednoduché zákusky..žiadna zložitá práca,všetko zmiesiť, vyvaľkať, upiecť a s plnkou je to tak isto, bez varenia, bez masla, iba všetko pomiešať a natrieť na upečené cesto..aj bez čoko polevy sú veľmi chutné..

16
porcií
40 minút
príprava
5x6 minút
na 5x180 °C

Postup

  1. Múku som preosiala na pracovnú dosku, pridala všetky ostatné suroviny...zmiesila cesto..
  2. vymiesené cesto som rozdelila na 5 rovnakých bochníkov...ak robíte na veľkom plechu, budú iba 4 bochníky..
  3. pripravila som si pečiace papiere a nastrihala som ich na veľkosť akú potrebujem..všetky cestá som vyvaľkala a uložila na pečiaci papier...a spolu s papierom vtiahla na plech..
  4. až teraz som zapla trúbu na 180st. a piekli sa 6 min. pred vložením do trúby som cesto popichala vidličkou..tu sú všetky upečené..
  5. kým sa chladili, pripravila som si plnku....do misy som dala mleté orechy, smotanu, cukor,vanilkový cukor
  6. a všetko dobre pomiešala...plnka bude tekutá, ale to je dobre, lebo koláč to počas noci v chladničke všetko popije...ja som na vylepšenie orechovej chute použila pod plnku ananásovo-pomarančový džem...ak si chcete tiež potrieť lekvárom, akýkoľvek je dobrý..
  7. a začala som natierať vychladnuté cestá...potrela som džemom..
  8. na džem som natrela orechovú plnku...vychádza to asi tak , že na každý plát cesta idú 3 lyžice plnky...
  9. a všetko potierala a ukladala na seba...dala do chladničky na celú noc a zaťažila knihami...boky koláča som upravovala až ráno...
  10. pripravila som si čoko polevu a poliala vrch, po úprave a zarovnaní bokov..nechala som si trošku z polevy a keď základ stuhol, urobila som ďobky na polevu...vyzerá to, ako by som zdobila drvenými orechami...
  11. pokrájala na rezy...je to veľmi chutný šťavnatý zákusok...prajem vám dobrú chuť....
  12. a už iba pohľad na nedeľnú atmosféru s koláčikom na stole...