Orechové kolieska fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 20. decembra 2012

Moje oblúbené orechové kolieska.

Suroviny

Cesto:
70 g
150 g
20 g
30 g
200 g
1 ks
Plnka:
100 g
100 g
50 g
2 PL
2 ks
 zdobyť podľa seba




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny tu nie sú suroviny na plnku a polevu len na cesto.

    Orechové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si cesto.

    Orechové kolieska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dobre vypracujeme rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Ja som si cesto zabalila do fólie lebo som robila viac keksíkov a potom som vykrajovala a odpekala.

    Orechové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykrajovanie som nefotila myslím, že to každá vie cesto sa rozvalká a vykrajujeme kolieska. Mám už len hotové upečené a ozdobené kolieska nafotené. Ešte postup na plnku: Žĺtky vyšľaháme s cukrom pridáme orechy džem a rum. Dobre premiešame a zlepujeme kolieska namočíme do tmavej čokoládovej polevy a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Orechové kolieska (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
tieto ja milujem,,, máš ich nádherné,,, a tá snehová vločka je z čoho?
douglas
Tie su omnoho krajsie nez tie farebne...podla mna :) Krasne Vianoce!
sisinkacik
Hroza a des. Cesto vyzera ako extrement a nepise ani kolko a na akom stupni piect. Hrozne. Nikdy viac!
sonulienka
@sisinkacik zrejme si nováčik v pečení - takéto pečivká sa vždy pečú na 175-180 stupňov. Každá si svoju rúru . Keby si sa držala presne podľa receptu určite by sa Ti boli podarili. Nepiekla som ich prvý krát a vždy sa mi podarili. Ale na Vianoce a takto písať o potravinách nesvedčí dobre o Tvojich nechcem Ťa kritizovať ale povahových vlastnostiach. Ak sa mi niečo nepodarí opýtam sa to aj inak a nehodnotím to tak ako si to ohodnotila. Ale aj tak Ti prajem príjemné prežitie Vianočných sviatkov.
lulu1610
Prave skusam a musim pridat komentar pre ostatnych, ak by sa rozhodli pre tento recept. Nehnevajte sa, ale je vzdy pomerne dolezite napisat pri takomto type receptu na pribl. aku hrubku sa ma vyvalkat cesto a aspon naznacit dobu pecenia. Nie kazdy vypeka niekolko rokov a musi sa do toho najprv dostat.

Prvy plech je vonku a musim zial uznat,ze kolieska nevyzeraju velmi dobre a chutovo si uz vobec nezasluzia pochvalu...a to bol recept dodrzany presne podla postupu. Takze zial nebudu moct byt vyuzite.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia