Orechové kolieska
Orechovo-škoricové kolieska
Autor receptu: redakcia
50 ks porcií |
18 minút na 180 °C |
Postup- Na cesto vymiešame všetky
ingrediencie a necháme ho
v chladničke hodinu až dve odpočívať.
- Medzitým pripravíme orechovú
plnku. Všetky ingrediencie dáme
do menšieho hrnca a za stáleho
miešania povaríme do zhustnutia.
Necháme vychladnúť.
- Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, navrch natrieme vychladnutú plnku a zrolujeme ako roládu. Takto pripravenú roládu necháme aspoň 2 hodiny chladnúť, aby sa
lepšie krájala. Potom ju nakrájame na
tenké kolieska, ktoré poukladáme
na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch
cca 18 minút.
|