Foto: tetrisss
Inšpiráciou na tento koláč boli humenské rezy, ale v čase, keď sliepky štrajkujú, je tento koláč trochu nad pomery a tak som ho prispôsobila Zobraziť celý popisInšpiráciou na tento koláč boli humenské rezy, ale v čase, keď sliepky štrajkujú, je tento koláč trochu nad pomery a tak som ho prispôsobila možnostiam našej "farmy".
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na sneh. Tuky vyšľaháme s cukrami a medom do peny a po jednom zašľaháme žĺtky. Do žĺtkovej hmoty pridáme hrozienka, ktoré sme nechali aspoň hodinu vo vode a následne scedíme, orechy a mak. Potom pridávame sneh striedavo s múkou, do ktorej sme dali prášok do pečiva. Ak máme radi, pridáme škoricu.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto rozprestrieme na plech. Upečieme .
- 3
Po upečení hotové cesto za horúca polejeme rumom. Po vychladnutí potrieme lekvárom a čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu