Orechovo-makové rezy

Autor receptu: tetrisss

Inšpiráciou na tento koláč boli humenské rezy, ale v čase, keď sliepky štrajkujú, je tento koláč trochu nad pomery a tak som ho prispôsobila možnostiam našej "farmy".

10
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na sneh. Tuky vyšľaháme s cukrami a medom do peny a po jednom zašľaháme žĺtky. Do žĺtkovej hmoty pridáme hrozienka, ktoré sme nechali aspoň hodinu vo vode a následne scedíme, orechy a mak. Potom pridávame sneh striedavo s múkou, do ktorej sme dali prášok do pečiva. Ak máme radi, pridáme škoricu.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto rozprestrieme na plech. Upečieme .
  3. Po upečení hotové cesto za horúca polejeme rumom. Po vychladnutí potrieme lekvárom a čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.