Orechovo-makové rezy
Autor receptu: tetrisss
Inšpiráciou na tento koláč boli humenské rezy, ale v čase, keď sliepky štrajkujú, je tento koláč trochu nad pomery a tak som ho prispôsobila možnostiam našej "farmy".
10 porcií |
10 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme na sneh. Tuky vyšľaháme s cukrami a medom do peny a po jednom zašľaháme žĺtky. Do žĺtkovej hmoty pridáme hrozienka, ktoré sme nechali aspoň hodinu vo vode a následne scedíme, orechy a mak. Potom pridávame sneh striedavo s múkou, do ktorej sme dali prášok do pečiva. Ak máme radi, pridáme škoricu.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto rozprestrieme na plech. Upečieme .
- Po upečení hotové cesto za horúca polejeme rumom. Po vychladnutí potrieme lekvárom a čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.