Jablkový koláč

Orechovo-jablkový koláč

Autor receptu: helena10

Jablkový koláč je vylepšený orechmi. Chutí fajnovo, je mäkký a šťavnatý. Recept je jednoduchý hrnčekový.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpané a očistené jablká nakrájam na menšie kocky. Zalejem šťavou z citróna a zakryté nechám bokom. Keď sú jablká kyslejšie, dávam menej citrónovej šťavy.
  2. Na cesto vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Postupne pridám olej, mlieko, múku s práškom do pečiva, mleté orechy. Ako posledné do cesta dám 2/3 na menšie kocky narezaných jabĺk aj so šťavou a jemne vareškou premiešam. Použila som hrnček s objemom 220 ml.
  3. Cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 20x35 cm. Navrch cesta ešte rozsypem zostávajúcu asi 1/3 jabĺk. Pred pečením posypem čokoládovou posýpkou.
  4. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 30 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
  5. Upečený koláč nechám ochladiť a nakrájam. Prajem dobrú chuť.