Orechovo - čokoládová torta fotorecept

marijanka712 - fotkamarijanka712, 22. júna 2012

Toto orechové cesto mám zo strej kuchárskej knihy , zvyknem ho robiť najmä keď potrebujem tortu na nejakú oslavu pretože táto ešte nesklamala pekne Zobraziť celý popisToto orechové cesto mám zo strej kuchárskej knihy , zvyknem ho robiť najmä keď potrebujem tortu na nejakú oslavu pretože táto ešte nesklamala pekne vyskočí ľahko sa prekrajuje a hlavne každému chutí a plnky si mením podľa chuti oslávenca dnes je to pre mojú dcéru, ktorá má rada čokoládovú plnku -tak je to čokotorta.

25 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
1  bal
250 g
2  PL
10 PL silná čierna
80 g
150 g
2  PL
1  bal
1  bal.
400 ml
2  PL
1  ks
1  bal.
2  PL
3 PL
100 g
250-300 g
Poleva:
100 g
  ako orech
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Oddelím vajíčka od bielkov . Žltka aj s vanilkovým cukrom a kr. cukrom dám do mixera a dobre vyšlahahám do bielej peny . Z kr. cukru odoberiem 2PL a ktoré zašľahám do bielok

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    postupne pridám vlažný kávový odvar / ja robím silnú tureckú kávu a dávam aj so spodkom/ po lyžiciach vždy dve naraz a necham za každým dobre premiešať cca za 10 minut pridávam...

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom vyšlahám bielka do tuha aj s PL cukru

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetky suché ingrediencie múku, solamyl, pr. do pečiva,orechy a kakao spolu dobre zmiešam a 1/3 dám postupne do mixera potom odstavím a ručne vmiešam sneh a 2/3 sypkej hmoty

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tortovú formu som si pripravila tak, že na spodok som zacvikla pečiaci papier a boky som vytrela olejom a vysypala pol.múkou aj srdiečko tak isto. Do takto pripravej formy/ ja som mala o priemere 26cm a malého srdiečka/ som vliala piškotové cesto a dala do vopred vyhriatej rúry na 200 stup na 25-30 min odskúšať zo špajdlov ťažšie sa pečie, tak je potrebne odskúšať najmä v strede či je prepečená.Nechať vychladnúť najlepšie do druhého dňa . Ja si stále deň dopredu pečiem korpus .Na druhý deň prekrojím na tri časti, a srdiečko na polovicu .

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príprava plnky: uvarím z mlieka , pudingu , vajca a 2PL cukru hustú kašu do horúceho pridám kakao, a horkú čokoládu miešam až do rozpustnutia potom nechám vychladnúť v chladničke . Maslo vymiešam s 3PL pr cukru a nutelov do peny a postupne pridávam vychladnutú kašu , nakoniec dobre vyšlahám ked sa vám zdá , že krém je trocha volnejši vhodte ho na 30 min do chladničky a potom natrieť platy tak, že na spodný plát dávam pikantný lekvár dám druhý korpus a plnku čokoládovu rozotriem aj na vrch tretieho korpusu aj na boky -uložím do chladničky srdiečko rozkrojím a tiež potriem pikatným lekvárom a celé aj boky natriem čokoládovou plnkou , tiež uložím do chladničky aspoň na 30 min. v zime nie je potrebné oddychovať v chladničke , ale v týchto horúčavách sa to ináč nedá .

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravím si čokoládovú polevu - nad paru dám do kastrolika čokoládu aj Ceru rozpustiť a za stáleho miešania si pripravíme polevu natriem vrch aj korpusu aj srdiečka spojim

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    včera som si pripravila aj ružičky z marcipánu, ktoré teraz použijem na zdobenie

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a toto je tiež jedna tortička k inej príležitosti

    Orechovo - čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

sovka62
No veď orechovo-čokoládová je najlepšia, nie? A táto je navyše aj veľmi pekná, tak ukladám a odkukám.
marijanka712
@sovka62 ,@medulienka ďakujem za pekné slová fakt je velmi dobrá chuťovo, šťavnatá a najlepšie sa hodí čokoládová plnka doporučujem odskúšať a to zdobenie s poťahovkou sa mi páči, ale u nás radšej klasika.
orchidea
takúto orechovú s čokoládovou plnkou robím aj ja najradšej a ešte poliať čokoládou, ani ja torty nepoťahujem marcipánom aj keď sa mi to páči... tvoja je o to krajšia že má aj srdiečko, veľmi pekne si ju urobila...
izabella929
@marijanka712 ,tysi ale obrovská šikulka...)))))) toto milujem,úžasná kombinácia chutíííí:-))))prejem dcérenke, všetko, všetko naj.-))))))
sracz
Tak ja toto naozaj môžem - ba priam musím - krása, dobrota, inšpirácia z Rožňavy, kubickým radom povýšená až do vábivého pokušenia. Kašlem ja na roky i na 103 kg pri 189 cm výšky a pri najbližšej príležitpsti zradím ZBLANT a nahradím ho OREČOKTOM z RV. Ďakujem za inšpiráciu a blahoželám ku krásnej nežnej práci. Milej dcérke_oslávenkyni želám šťastie, zdravie a lásku!
ancicka
Pripájam sa k blahoželaniu.Tá tortíška isto potešila,je ozaj výborná čokoládova.
marijanka712
@marianne69 ,orchdea,@izabella929 veľmi pekne vám dakujem za slová uznania a v mene dcéry aj za gratuláciu - bola skutočne vynikajúca ,@sracz som rada, že som ti ulahodila a budem rada, keď si ju aj zaradiš do programu aspoň trocha domova príde s ňou na tvoj stôl, orechy sú zdravé a trocha viacej cukru ti neuškodí aj čokoláda je vraj zdravá....@ancicka dakujem za krásne slová ,@kristina47 dik za povšimnutie tebe sa nemôžem vyrovnať , ale dúfam, že s mojimi ružičkami si spokojná to je tvoja škola,@helca dakujem, @margaretka28 dúfam, že som ulahodila na tvoje chute a ráz odskúšaš budeš iste spokojná s výsledkom.
pivonka
Naozaj ti krásne vyskočila, je jej plná tortová forma. Čokoláda a orechy je skvelý tandem. Keď ju načnete, pridáš ešte fotky na reze? Nech nám tečú slinky ešte viac.
marijanka712
@pivonka rada by som pridala fotky na reze , ale tak rýchlo zmizla zo stola, že nikoho nenapadlo ju odfotiť každy to pochvaľoval a papkal teším sa že tak chutila v júli bude mať moja lepšia polovička sviatok tak budem musieť ju napiecť,lebo už teraz pripomienkoval, že jemu pečiem inú tak dostane takú istú a potom doložím fotečky na reze dúfam, že tentokrát foťák nesklame ..... dik za komentár.
palokuchki
Kombinacia orechov, kakaa a kavy je vynikajuca. Velmi sa mi paci ako si ju ozdobila. To srdiecko na vrchu je velmi pekne. Mne sa tiez viacej pacia tieto klasicky ozdobene torty.
babkamt
Pripájam sa ku gratulantom. Spravila si peknú tortu. Verím , že bola chutná.
cica2
@marijanka712 obdivujem a chválim, nádherné tortičky si spravila, verím že tvoju dcérku, torta potešila a dodatočne jej prajem všetko najlepšie!!! :-))
lia66
Fú, hódne ingrediencií na cesto, ale vyzerá, že je rianna-veĺká!...a chuťovo mosí byť mńamózna!!!...ukladám, vyskúšam:))
tinca
veru orechová aj podľa mňa patrí medzi TOP torty a tvoja je krásna:)
sneica
tento receptik si ulozim a urcite sa budem inspirovat...krasne su torticky...
babinka
tak uz som ju 2x urobila, raz bez orechov s pridanim oleja a vcera s nasekanymi orechami, chutila vzdy vsetkym, vcerajsia bola s tvarohovym kremom a jahodami, druha plnka bola z bielok a masla. Musim povedat, ze v tych horucavach to bolo svieze, lahke, a zmizlo z tanierikov raz dva. Takze ostanem verna tvojej torticke, aj torticke od honestky-ktora vzdy vyjde. Vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia