Orechovo - čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: marijanka712

Toto orechové cesto mám zo strej kuchárskej knihy , zvyknem ho robiť najmä keď potrebujem tortu na nejakú oslavu pretože táto ešte nesklamala pekne vyskočí ľahko sa prekrajuje a hlavne každému chutí a plnky si mením podľa chuti oslávenca dnes je to pre mojú dcéru, ktorá má rada čokoládovú plnku -tak je to čokotorta.

25 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Oddelím vajíčka od bielkov . Žltka aj s vanilkovým cukrom a kr. cukrom dám do mixera a dobre vyšlahahám do bielej peny . Z kr. cukru odoberiem 2PL a ktoré zašľahám do bielok
  2. postupne pridám vlažný kávový odvar / ja robím silnú tureckú kávu a dávam aj so spodkom/ po lyžiciach vždy dve naraz a necham za každým dobre premiešať cca za 10 minut pridávam...
  3. potom vyšlahám bielka do tuha aj s PL cukru
  4. Všetky suché ingrediencie múku, solamyl, pr. do pečiva,orechy a kakao spolu dobre zmiešam a 1/3 dám postupne do mixera potom odstavím a ručne vmiešam sneh a 2/3 sypkej hmoty
  5. Tortovú formu som si pripravila tak, že na spodok som zacvikla pečiaci papier a boky som vytrela olejom a vysypala pol.múkou aj srdiečko tak isto. Do takto pripravej formy/ ja som mala o priemere 26cm a malého srdiečka/ som vliala piškotové cesto a dala do vopred vyhriatej rúry na 200 stup na 25-30 min odskúšať zo špajdlov ťažšie sa pečie, tak je potrebne odskúšať najmä v strede či je prepečená.Nechať vychladnúť najlepšie do druhého dňa . Ja si stále deň dopredu pečiem korpus .Na druhý deň prekrojím na tri časti, a srdiečko na polovicu .
  6. Príprava plnky: uvarím z mlieka , pudingu , vajca a 2PL cukru hustú kašu do horúceho pridám kakao, a horkú čokoládu miešam až do rozpustnutia potom nechám vychladnúť v chladničke . Maslo vymiešam s 3PL pr cukru a nutelov do peny a postupne pridávam vychladnutú kašu , nakoniec dobre vyšlahám ked sa vám zdá , že krém je trocha volnejši vhodte ho na 30 min do chladničky a potom natrieť platy tak, že na spodný plát dávam pikantný lekvár dám druhý korpus a plnku čokoládovu rozotriem aj na vrch tretieho korpusu aj na boky -uložím do chladničky srdiečko rozkrojím a tiež potriem pikatným lekvárom a celé aj boky natriem čokoládovou plnkou , tiež uložím do chladničky aspoň na 30 min. v zime nie je potrebné oddychovať v chladničke , ale v týchto horúčavách sa to ináč nedá .
  7. pripravím si čokoládovú polevu - nad paru dám do kastrolika čokoládu aj Ceru rozpustiť a za stáleho miešania si pripravíme polevu natriem vrch aj korpusu aj srdiečka spojim
  8. včera som si pripravila aj ružičky z marcipánu, ktoré teraz použijem na zdobenie
  9. a toto je tiež jedna tortička k inej príležitosti