Foto: rennatte
Dezert bez výčitiek, je bez múky a cukru
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Na plech rozložíme papier na pečenie, potrieme kokosovým olejom a posypeme kokosom
-
2
Pripravíme si hrniec s trochou vody, necháme zovrieť, na to položíme ďalší hrniec, alebo nádobu vhodnú nad paru a bielka šľaháme nad parou do peny, pridávame po lyžiciach med a dobre prešľaháme
-
3
ďalej pridáme citrónovú šťavu
-
4
a došľaháme do tuhej hmoty, odstavíme z pary, zapneme rúru na 150°C
-
5
pridáme orechy a zľahka vmiešame do bielkovej peny
-
6
kôpky orechového cesta kladieme na papier posypaný kokosom, a jemne rozotrieme, dáme piecť na 10-15 minút
-
7
Ošúpané banány rozmixujeme s tekutým kokosovým olejom (olej vložíme na chvíľu do horúcej vody) a medom, pridáme tvaroh a kakao a mixujeme na hladký krém
-
8
hotový krém prelejeme do misky a dáme chladiť do chladničky
-
9
hotové cesto necháme vychladnúť, potrieme krémom (časť si odložíme no potretie hotovej rolády a na zdobenie) a na kraj položíme dva banány
-
10
pomocou papiera stočíme do rolády
-
11
potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky
-
12
ak nám ešte ostanú banány, môžeme si vykrojiť pomocou formičiek ozdobu na servírovanie
Diskusia k receptu