Orechovo-banánová roláda (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Dezert bez výčitiek, je bez múky a cukru

60 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Na plech rozložíme papier na pečenie, potrieme kokosovým olejom a posypeme kokosom
  2. Pripravíme si hrniec s trochou vody, necháme zovrieť, na to položíme ďalší hrniec, alebo nádobu vhodnú nad paru a bielka šľaháme nad parou do peny, pridávame po lyžiciach med a dobre prešľaháme
  3. ďalej pridáme citrónovú šťavu
  4. a došľaháme do tuhej hmoty, odstavíme z pary, zapneme rúru na 150°C
  5. pridáme orechy a zľahka vmiešame do bielkovej peny
  6. kôpky orechového cesta kladieme na papier posypaný kokosom, a jemne rozotrieme, dáme piecť na 10-15 minút
  7. Ošúpané banány rozmixujeme s tekutým kokosovým olejom (olej vložíme na chvíľu do horúcej vody) a medom, pridáme tvaroh a kakao a mixujeme na hladký krém
  8. hotový krém prelejeme do misky a dáme chladiť do chladničky
  9. hotové cesto necháme vychladnúť, potrieme krémom (časť si odložíme no potretie hotovej rolády a na zdobenie) a na kraj položíme dva banány
  10. pomocou papiera stočíme do rolády
  11. potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky
  12. ak nám ešte ostanú banány, môžeme si vykrojiť pomocou formičiek ozdobu na servírovanie