Orechovo-banánová roláda (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Dezert bez výčitiek, je bez múky a cukru
60 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Na plech rozložíme papier na pečenie, potrieme kokosovým olejom a posypeme kokosom
- Pripravíme si hrniec s trochou vody, necháme zovrieť, na to položíme ďalší hrniec, alebo nádobu vhodnú nad paru a bielka šľaháme nad parou do peny, pridávame po lyžiciach med a dobre prešľaháme
- ďalej pridáme citrónovú šťavu
- a došľaháme do tuhej hmoty, odstavíme z pary, zapneme rúru na 150°C
- pridáme orechy a zľahka vmiešame do bielkovej peny
- kôpky orechového cesta kladieme na papier posypaný kokosom, a jemne rozotrieme, dáme piecť na 10-15 minút
- Ošúpané banány rozmixujeme s tekutým kokosovým olejom (olej vložíme na chvíľu do horúcej vody) a medom, pridáme tvaroh a kakao a mixujeme na hladký krém
- hotový krém prelejeme do misky a dáme chladiť do chladničky
- hotové cesto necháme vychladnúť, potrieme krémom (časť si odložíme no potretie hotovej rolády a na zdobenie) a na kraj položíme dva banány
- pomocou papiera stočíme do rolády
- potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky
- ak nám ešte ostanú banány, môžeme si vykrojiť pomocou formičiek ozdobu na servírovanie