Orechové trojuholníky
Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 7. decembra 2014
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 7. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1,5 šálky pomleté |
|
125 g |
|
270 g |
|
1,5 hrnčeka |
|
4 ks |
|
1,25 šálky |
|
0,5 ČL |
|
1 PL |
|
0,5 plechovky |
|
1/3 šálky |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Menší plech posypeme múkou. Čokoládu a maslo rozpustíme v pare. Do misky dáme cukor, vajcia, extrakt a miešame spolu s rozpustenou čokoládou – najlepšie vyšľaháme mixérom.
- 2
Do hmoty opatrne primiešame múku a soľ. Polovicu cesta rozotrieme na plech vo veľkosti asi 25x20 cm. Pečieme pri 170 °C asi 25 minút.
- 3
Polovicu karamelového kondenzovaného mlieka a smotany varíme spolu na miernom ohni, kým sa všetko spojí na hladkú hmotu. Odstavíme zo sporáka a primiešame orechy.
- 4
Predpečený korpus potrieme karamelovou plnkou a potom nalejeme druhú polovicu korpusu. Vrch môžeme posypať mandľami a kúskami čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu