Orechové rezy s mascarponovo-nutellovým krémom
Foto: valina
Vynikajúci zákusok pripravený pre návštevu.
44
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
300 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
|
|
500 g |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
400 g oriešková |
|
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky minerálku a múku premiešanú s kakaom, pomletými orechmi a s práškom do pečiva. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Cesto dáme na plech 30x40 cm a pečieme na 200 °C asi 25-30 min. Necháme vychladnúť.
- 2
Vyšľaháme smotanu so stužovačom. Mascarpone zmiešame s Nutellou a vanilkou. Potom zmiešame spolu. Korpus natrieme lekvárom, potom 1/3 plnky, a ostatnú si dáme do ozdobného vrecka a nastriekame navrch. Necháme poriadne stuhnúť a krájame.
- 3
Ja si natriem krémom celý koláč, potom si nitkou naznačím rez a tak ho ozdobujem.
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem
vyskúšaj nie je to ťažký recept, ale stojí za to
zoberiem niť, pravítkom si označím kadiaľ chcem rezať a niťou pretiahnem naznačené body