Orechové rezy s bielou čokoládou
Foto: valina
Výborný orechový zákusok, a aj veľmi dobre sa krája.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
125 ml |
|
125 ml vlažná |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
7 dcl |
|
2 balíčky |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Poleva: | |
200 g |
|
125 ml |
|
Na ozdobu: | |
50 g |
|
50 ml |
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto preložíme na plech 30x40 cm a upečieme korpus pri 200 °C 25 min. Natrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
- 2
Z mlieka cukru a pudingu uvaríme kašu, ktorú za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom zmiešame s Herou. Necháme asi 2 hodiny stuhnúť.
- 3
Smotanu ohrievame za stáleho miešania a pridávame bielu čokoládu. Vychladnuté natrieme na plnku. V ostatnej smotane rozpustíme tmavú čokoládu a tým pofŕkame bielu ešte nie celkom vychladenú polenú. Špáradlom prejdeme po tmavých čiarach, aby sa nám urobila mozaika.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prepáčte asi mi to vypadlo áno ide stav sneh,
Čo je to stav sneh?
Do 1. bodu postupu sme doplnili použitie bielkov, ktoré sa vyšľahajú a sneh sa vmieša do cesta. Ďakujeme za upozornenie.
Do Vášho receptu sme doplnili použitie bielkov - v 1. bode postupu.
áno ide tam sneh
Ďakujem