Orechový zákusok
Orechový zákusok

Orechové rezy s bielou čokoládou

valina - fotkavalina, 3. novembra 2019
Orechové rezy s bielou čokoládou
Foto: valina

Výborný orechový zákusok, a aj veľmi dobre sa krája.

44
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
150 g
125 ml
125 ml vlažná
250 g
150 g
1 bal.
Plnka:
7 dcl
2 balíčky
100 g
1 bal.
250 g
Poleva:
200 g
125 ml
Na ozdobu:
50 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto preložíme na plech 30x40 cm a upečieme korpus pri 200 °C 25 min. Natrieme lekvárom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z mlieka cukru a pudingu uvaríme kašu, ktorú za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom zmiešame s Herou. Necháme asi 2 hodiny stuhnúť.

  3. 3

    Smotanu ohrievame za stáleho miešania a pridávame bielu čokoládu. Vychladnuté natrieme na plnku. V ostatnej smotane rozpustíme tmavú čokoládu a tým pofŕkame bielu ešte nie celkom vychladenú polenú. Špáradlom prejdeme po tmavých čiarach, aby sa nám urobila mozaika.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, foto i mramorování. Mám raději máslový krém, ale to je drobný proveditelný detail.
redakcia
@lmelementka (3.11.2019 19:45)

Do 1. bodu postupu sme doplnili použitie bielkov, ktoré sa vyšľahajú a sneh sa vmieša do cesta. Ďakujeme za upozornenie.
redakcia
@valina (4.11.2019 06:07)

Do Vášho receptu sme doplnili použitie bielkov - v 1. bode postupu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia