Orechový zákusok
Orechové rezy s bielou čokoládou
Autor receptu: valina
Výborný orechový zákusok, a aj veľmi dobre sa krája.
44 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto preložíme na plech 30x40 cm a upečieme korpus pri 200 °C 25 min.
Natrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
- Z mlieka cukru a pudingu uvaríme kašu, ktorú za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom zmiešame s Herou.
Necháme asi 2 hodiny stuhnúť.
- Smotanu ohrievame za stáleho miešania a pridávame bielu čokoládu. Vychladnuté natrieme na plnku.
V ostatnej smotane rozpustíme tmavú čokoládu a tým pofŕkame bielu ešte nie celkom vychladenú polenú. Špáradlom prejdeme po tmavých čiarach, aby sa nám urobila mozaika.