Orechový zákusok

Orechové rezy s bielou čokoládou

Autor receptu: valina

Výborný orechový zákusok, a aj veľmi dobre sa krája.

44
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto preložíme na plech 30x40 cm a upečieme korpus pri 200 °C 25 min. Natrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
  2. Z mlieka cukru a pudingu uvaríme kašu, ktorú za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom zmiešame s Herou. Necháme asi 2 hodiny stuhnúť.
  3. Smotanu ohrievame za stáleho miešania a pridávame bielu čokoládu. Vychladnuté natrieme na plnku. V ostatnej smotane rozpustíme tmavú čokoládu a tým pofŕkame bielu ešte nie celkom vychladenú polenú. Špáradlom prejdeme po tmavých čiarach, aby sa nám urobila mozaika.