Orechové rezance (fotorecept)

Autor receptu: michal1977

V detstve som mal toto jedlo rád, ale často som ho nejedával. Vďaka strojčeku na rezance sa mi v súčasnosti otvorili možnosti si svoje obľúbené jedlá robiť celkom sám a podomácky...

6
porcií
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky a vajec si vymiesime cesto na rezance. Keď je hotové, tak ho zabalíme do potravinárskej fólie aby nám neobschlo.
  2. Cesto nakrájame na cca 1 cm pláty a na strojčeku postupne vyvaľkáme. Na široké rezance používam stupeň 0, 3 a nakoniec 5. Ja mám vždy na stroji domáci motorček... :) Vyvaľkané pláty si zatiaľ odložíme na utierku odpočinúť na 20 minút.
  3. Celé orechy spolu s kúskom masla prehrejeme. Keď je všetko horúce, pridáme kryštálový cukor a necháme skaramelizovať. Výsledok bude niečo podobné ako pekanové orechy.
  4. A toto sú skaramelizované orechy.
  5. Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom.
  6. Odpočinuté cesto nakrájame na stredne dlhé časti a porežeme strojčekom na široké rezance. Dáme do vriacej vody a uvaríme. Kedže sú to čerstvé domáce rezance, takže ich varíme len 5 minút. Ale každý si to musí určiť sám podľa hrúbky cesta.
  7. Uvarené rezance zmiešame s roztopeným maslom a zmesou pomletých orechov a cukru. Pomiešame a navrch dáme skaramelizované orechy. Dobrú chuť.