Orechové linecké so žĺtkovou polevou fotorecept
Keksíková verzia obľúbených orechových rezov so žĺtkovou polevou.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 240 g |
|
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 120 g mleté |
|
| Orechová plnka: | |
| 100 g mleté |
|
| 2 PL |
|
| pol pohára |
|
| Poleva: | |
| 4 ks |
|
| 150 g preosiaty |
|
| 1 PL |
|
| Na zdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, necháme v chladničke odpočívať cca hodinku.
-
2
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary podľa fantázie.
-
3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 8 minút.
- 4
Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín.
- 5
Poleva? Žĺtky s cukrom a rumom miešame metličkou, kým nevznikne hladká poleva.
- 6
Upečené keksíky rozdelíme na polovice. Jednu polovicu namáčame do žĺtkovej polevy a druhú polovicu potrieme plnkou.
- 7
Pracujte opatrne, pretože cesto je veľmi krehké. Mne sa zopár podarilo zlomiť.
- 8
Keď poleva zaschne, keksík s polevou priložíme ku keksíku s plnkou a trochu pritlačíme. Môžeme ľubovoľne ozdobiť čokoládou či rôznymi ozdobami. Sú výborné, rozplývajúce sa na jazyku. Ľutujem, že som neurobila z dvojitej dávky.
- 9
Bielky som pužila na výrobu snehových pusiniek.
Tiež orechové koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









ďakujem za vyskúšanie receptu, som veľmi rada, že sa koláčiky vydarili a chutili :)
nie, žĺtka sú surové, samozrejme musia byť čo najčerstvejšie