Orechová torta

Orechová torta s medovým krémom a čokopolevou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Z vajec oddelím žĺtky od bielkov. Z bielkov so štipkou soli vyšľahám sneh. Vaječné žĺtky vymiešam s cukrom, orechmi, kypriacim práškom, vodou a nakoniec jemne primiešam sneh vyšľahaný z bielkov.
  2. Cesto rozotriem do okrúhlej 23-24 cm formy, ktorej dno som vystlala papierom na pečenie. Bok formy som natrela olejom a posypala troškou múky.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20 minút. Kontrolujem špajľou.
  4. Kým chladne upečený korpus, pripravujem si krém. Vyšľahám mascarpone s medom a kakaom.
  5. Orechový korpus najprv natriem brusnicovým džemom. Na džem natieram krém. Na noc nechám v chladničke.
  6. Potom vrch torty zalejem bielou polevou, ktorú si pripravujem vymiešaním čokolády a oleja nad parou. Ozdobím podľa vlastného vkusu – mletými vlašskými orechami.