Orechová roláda
Autor receptu: matased
Rada robím rolády, nie je s tým veľa roboty, sú chutné. Na orechovú mám recept z Dobrého Jedla
a čo ešte dodať: Je DOBRÁ.
30 minút príprava |
8-10 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny, žĺtky oddelíme od bielkov a následne ich vyšĺaháme s cukrom do peny. Pridáme k nim preosiatu múku pomiešanú z pomletými orechami a postrúhanou citrónovou korou. Dobre premiešame a opatrne vmiešame nakoniec aj sneh z bielkov.
- Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry a upečieme pri teplote 200 stupňov / cca 8 minút.Po upečení korpus stočíme do rolády a neskor stiahneme papier.
Pripravíme plnku: Pomleté orechy zmiešame s cukrom, zalejeme ich horúcim mliekom a pridáme rum. Všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.
- Pripravíme krém: V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hladký puding.Necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutý puding. Na upečený korpus natrieme najprv plnku a potom na ňu 2/3 krému a stočíme. Zvyšným krémom natrieme roládu zvrchu a posypeme pomletými orechmi. Zdobíme šľahačkou a cukrovými ozdobami.