Oravský čučoriedkový koláč
Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 4. februára 2014
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 4. februára 2014
Foto: Robert Hüttner
20
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajíčka a práškový cukor vymiešame do spenenia, do misy k nim pridáme olej, mlieko a polohrubú múku. Spolu zamiešame s práškom do pečiva a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
- 2
Umyté čučoriedky necháme dobre odkvapkať a pridáme ich na cesto.
- 3
Zo zvyšných surovín urobíme posýpku. Vysypeme ju tiež na koláč a dáme ho piecť na 180 stupňov asi na 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Boha :D
..skús ho upiecť...:-)