Opitý pomarančový koláč

Autor receptu: mirka1983

Tento recept je vhodny na vsedky prilezitosti.Zial fotky sa mi nedaju dat k receptu su moc velke

12
porcií
20-30 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozbijeme a oddelime bielky od zltkou.V miske elek.slahacom vymiesame maslo,cukor ,zltky a pomarancovu koru (do penista).
  2. Muku,kypriaci prasok a sol zmiesame spolu a po castiach pridavame do zltkoveho kremu.Z bielkou si urobime penu a pridame tiez opatrne do cesta.
  3. Dno otvaracej formy potrieme maslom alebo vylozime papierom na pecenie.CEsto don nalejeme a vyhladime.Vlozime do predohriatej truby na 180°C a pecieme do zlatista.
  4. Na polevu vymiesame vsetky prisady.Horuci kolac vidlickou niekolko krat poprepichujeme a pokvapkame polevou:nechame vychladnut a vyberieme z formy.
  5. moze byt a citronovy cize namiesto pomarancou pouzijeme citrony a citronovy liker ale liker moze byt aj marhulovy podla toho kumu co viac chuti ja obcas miesam je vyborny.Ak ho zabalime vzduchotesne a nechame 1-2 dni odlezat dosiahneme plnu citrusovu aromu.(Ja som to este nezvladla lebo je velmi chutny ale moja mama ano a bol perfektny