Opitý pomarančový koláč
Autor receptu: mirka1983
Tento recept je vhodny na vsedky prilezitosti.Zial fotky sa mi nedaju dat k receptu su moc
velke
12 porcií |
20-30 minút príprava |
35-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajcia rozbijeme a oddelime bielky od zltkou.V miske elek.slahacom vymiesame maslo,cukor ,zltky a pomarancovu koru (do penista).
- Muku,kypriaci prasok a sol zmiesame spolu a po castiach pridavame do zltkoveho kremu.Z bielkou si urobime penu a pridame tiez opatrne do cesta.
- Dno otvaracej formy potrieme maslom alebo vylozime papierom na pecenie.CEsto don nalejeme a vyhladime.Vlozime do predohriatej truby na 180°C a pecieme do zlatista.
- Na polevu vymiesame vsetky prisady.Horuci kolac vidlickou niekolko krat poprepichujeme a pokvapkame polevou:nechame vychladnut a vyberieme z formy.
- moze byt a citronovy cize namiesto pomarancou pouzijeme citrony a citronovy liker ale liker moze byt aj marhulovy podla toho kumu co viac chuti ja obcas miesam je vyborny.Ak ho zabalime vzduchotesne a nechame 1-2 dni odlezat dosiahneme plnu citrusovu aromu.(Ja som to este nezvladla lebo je velmi chutny ale moja mama ano a bol perfektny