Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tieto knédle robievam,ak mám staršie grahamové pečivo a naplánujem si piecť,alebo grilovať nejaké mäso.Hodia sa k takémuto mäsu,pretože aj knédle sa po uvarení opekajú. Recept je prevzatý z jednej reštaurácie.

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Grahamové pečivo si pokrájam na kúsky.K nemu pridám všetky uvedené suroviny.Mlieko trochu nahrejem.Do múky pridám kypr.prášok a maslo neroztápam.Všetko dobre spracujem a nechám asi 15 minút oddýchnuť.
  2. Pridaná múka s kyp.práškom.
  3. Spracovaná masa. Oddychuje.
  4. Do malého mikroténového sáčku vložím masu a z jednej aj druhej strany zaviažem.Nechám trochu voľného miesta v sáčku.Masa pri varení narastie,nie veľa.
  5. Sáček zabalím do alobalu a urobím z neho salonku.Kraje pevne držia.Takto obalenú knédlu vložím do vriacej vody na 25 -30 minút. Rajnicu zakryjem pokrievkou.
  6. Po uvarení knédlu rozbalím z alobalu a ihlicou ju celú popichám.
  7. Nakrájam na 1 cm plátky.
  8. Tieto pláty opekám v horúcom oleji.Jednu stranu knédli som natrela marinádou,ktorú som v ten deň použila na pečené kolienko.Je to medová marináda s bylinnými ingrediencami.Pri bežnom varení ,knédle nemusíte natierať ničím,len opiecť.
  9. Opečené grahamové knédle.
  10. Ja som k nim podávala pečené koleno s opekanou kyslou kapustou .
  11. Tu je okrem knédly príprava mäsa,kapusty,marinády.
  12. Chutná šťavnatá porcia,s opečenými knédlami.Tieto knédle sa hodia hlavne k pečeným a grilovaným mäsám.No je to chrumkavá dobrota.