Opekané knedle z grahamového pečiva (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tieto knédle robievam,ak mám staršie grahamové pečivo a naplánujem si piecť,alebo grilovať nejaké mäso.Hodia sa k takémuto mäsu,pretože aj knédle sa po uvarení opekajú. Recept je prevzatý z jednej reštaurácie.
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Grahamové pečivo si pokrájam na kúsky.K nemu pridám všetky uvedené suroviny.Mlieko trochu nahrejem.Do múky pridám kypr.prášok a maslo neroztápam.Všetko dobre spracujem a nechám asi 15 minút oddýchnuť.
- Pridaná múka s kyp.práškom.
- Spracovaná masa. Oddychuje.
- Do malého mikroténového sáčku vložím masu a z jednej aj druhej strany zaviažem.Nechám trochu voľného miesta v sáčku.Masa pri varení narastie,nie veľa.
- Sáček zabalím do alobalu a urobím z neho salonku.Kraje pevne držia.Takto obalenú knédlu vložím do vriacej vody na 25 -30 minút. Rajnicu zakryjem pokrievkou.
- Po uvarení knédlu rozbalím z alobalu a ihlicou ju celú popichám.
- Nakrájam na 1 cm plátky.
- Tieto pláty opekám v horúcom oleji.Jednu stranu knédli som natrela marinádou,ktorú som v ten deň použila na pečené kolienko.Je to medová marináda s bylinnými ingrediencami.Pri bežnom varení ,knédle nemusíte natierať ničím,len opiecť.
- Opečené grahamové knédle.
- Ja som k nim podávala pečené koleno s opekanou kyslou kapustou .
- Tu je okrem knédly príprava mäsa,kapusty,marinády.
- Chutná šťavnatá porcia,s opečenými knédlami.Tieto knédle sa hodia hlavne k pečeným a grilovaným mäsám.No je to chrumkavá dobrota.